Club-nieuwsbericht
Test
 
ONR Clubportaal
Laatste nieuws
Sun 01 Jul
Voorlopige indeling jeugd najaarscompetitie 2007

Trainingstijden zijn inmiddels bekend, start D, E en F vanaf maandag 20 augustus, rest van de junior...

 
 
 S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

ONR en de voetbalschool van FC Groningen.

Fri 10 Nov, 13:23


Dennis Wesseling en Willem Gootjes trainen op de woensdagen bij FC Groningen.



Dennis en Willem


Willem, staand 4e van links en Dennis zittend 2e van rechts

Regelmatig komen er scouts van verschillende BVO’s (Betaald Voetbal Organisatie) op het sportpark van ONR aan de Hullenweg. Deze scouts zoeken talentjes op (zeer) jonge leeftijd. Verschillende spelers van ONR zijn in het verleden gescout. Bij de E junioren zijn op dit moment 2 spelers actief bij de voetbalschool van FC Groningen en een 3e speler kan binnenkort een uitnodiging van FC Groningen tegemoet zien.

 

Deze 2 voetballertjes zijn Dennis Wesseling en Willem Gootjes. Beide spelers zijn in de F pupillen reeds gescout. Onlangs is ook Lars van Luyn opgevallen bij de scout. Deze jongens spelen nu samen met de andere talenten in ons succesvolle E1 team. Dennis heeft nog een half jaar voordat hij naar de voetbalschool van Groningen ging, getraind bij Heerenveen, maar toen hij een uitnodiging kreeg van FC Groningen was zijn keuze snel gemaakt. Willem is in die tijd ook gescout door Heerenveen, nadat hij daar was afgevallen werd hij opgemerkt door FC Groningen. Bij ONR speelt Dennis in de voorhoede, links- of rechtsvoor en Willem speelt op het middenveld. De beide jongens trainen en spelen inmiddels al een jaar bij de voetbalschool van FC Groningen. Dit doen ze allebei met veel plezier.

 

De voetbalschool heeft als doel talenten verder te helpen. Dit gebeurt door het geven trainingen en het spelen van wedstrijden. Deze trainingen, o.a. verzorgd door Peter Hoekstra (ACV, PSV, Ajax, Compostela, FC Groningen en Stoke City) en Erwin v.d.Looi (o.a. BVV Den Bosch, Vitesse, NAC, Stuttgarter Kickers, FC Groningen) vinden plaats op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. lm. 20 / 25 spelers van verschillende amateurverenigingen krijgen training. Na een bepaald aantal trainingen / wedstrijden wordt bekeken of een speler door mag gaan of dat hij afvalt bij de voetbalschool. Regelmatig wordt er een wedstrijd gespeeld op een groot veld tegen de BVO’s van Emmen, Heerenveen, Cambuur of een selectie elftal uit Oost Groningen, de Blauwe Stad. De spelers zijn nu nog lid van de vv ONR en spelen op zaterdag hun wedstrijden. Wanneer de spelers ook doordringen tot de D jeugd van FC Groningen dan zal er een keuze gemaakt moeten worden. Of ONR of FC Groningen, maar voordat het zover is……………… Beide spelers denken hier op dit moment niet aan, plezier in het voetbal hebben en houden is het belangrijkste, dit doen zij gezamenlijk met hun teamgenoten (ONR E1).








Terug
 
 
 
 
Sponsorgalerie